Cursus Spiritueel Leven


Ik geef voor de zomer nog een cursus Spiritueel Leven. In 7 avonden de grondbeginselen leren van bezield in het leven staan. Leven vanuit het hart en de ziel, gericht op bewustwording, authenticiteit, vertrouwen en verbinding. Bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor spiritualiteit. 

Het boek 'De Weg van het Hart' vormt de leidraad van deze cursus. Het boek beschrijft de 7 stappen van mens naar God, van ego naar ziel, van angst naar liefde. Wie deze 7 stappen zet in zijn leven is volledig bezield en kan dus bezield leiding geven aan anderen. Deze stappen zijn:

De zeven stappen

1. Bewust worden van oorzaak en gevolg (leven zonder automatische piloot)

2. Ruimte scheppen voor transformatie (leven zonder beperkingen)

3. Heling van oude denkbeelden en trauma's (leven zonder angst en pijn)

4. Vertrouwen ontwikkelen (leven zonder controle)

5. Overgave tonen (leven zonder angst)

6. Neutraliteit betrachten (leven zonder oordeel)

7. Dienstbaarheid (leven zonder ego)

Nieuw leven, bezield leven
Leef je met samengeknepen billen of ben je in vertrouwen? Verloopt jouw leven doorgaans soepel of niet? Loop je achter de feiten aan of kan je sturing geven aan jouw leven? Ben je beperkt in je mogelijkheden of heb je ruimte om te maneuvreren? Heb je overal een mening over of geef je ook anderen de ruimte om met idee├źn te komen? Doe je het uiteindelijk voor jezelf of voor de mensen in je omgeving? Op deze en andere vragen geeft de cursus een helder antwoord. En niet alleen een antwoord in je hoofd maar in je totale wezen. Je voelt het ook, waardoor het allemaal beklijft. Het is geen hoofdkennis, je gaat er ook naar handelen. Dit raakt je diep vanbinnen, hier wordt jouw ziel wakker gemaakt en neemt het heft van jouw leven in handen. Leven vanuit het hart en de ziel heeft de toekomst. In liefde en licht, in vrede en harmonie. Doe je mee? 

Praktisch toepasbaar
Mijn visie is erop gericht om het licht naar beneden te halen. Bezield raken op aarde en niet wegzweven in het licht. Het is daarom zeer praktisch toepasbaar in het leven van alledag. Bestemd voor mensen die verdieping zoeken en zingeving willen. Antwoorden willen krijgen op de levensvragen: wie ben ik en waarom ben ik hier op aarde. 

Kleine groepen
Ik geef op een ontspannen manier les aan kleine groepen (max. 6), waarin veel ruimte is voor interactie en eigen inbreng. Lesgeven in de zin van wakker schudden en op weg helpen. Het is allemaal aanwezig in jou, alleen moet het in je bewustzijn komen. Dat doe je door het ook te voelen met behulp van oefeningen. Je stapt niet met een koffer aan kennis de deur uit, maar met een tas vol doorleefde wijsheid. Een waar transformatieproces! Van klein naar groot, van onzeker naar zeker, van angst naar vertrouwen, van zweten naar stralen, van piekeren naar weten, van oud naar nieuw. Ben jij er klaar voor?

Kennismaken
Wil je ongedwongen kennis met me maken, vraag dan een gesprek aan of kom naar een van mijn lezingen. 

Waar?
In Leiden op zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Data binnenkort bekend.